IndieWebCamp İstanbul 2017
Indieweb hareketi şirketlerin oluşturduğu internet mecralarına alternatif olarak bireylere odaklanan internet mecraları oluşturulmasını savunur.
Indieweb hareketi şirketlerin oluşturduğu internet mecralarına alternatif olarak bireylere odaklanan internet mecraları oluşturulmasını savunur.
Indieweb hareketi şirketlerin oluşturduğu internet mecralarına alternatif olarak bireylere odaklanan internet mecraları oluşturulmasını savunur.
İnternete herhangi birşey post ettiğinizde bu içerik size ait olmalı, post ettiğiniz internet sitesine değil. Bir sürü şirket işini sonlandırdığında kullanıcıların bilgileri ürettikleri içerikleri kaybolur, friendfeed'in kapatilmasi gibi.
Makaleleriniz ve durum mesajlarınız içerikleriniz bütün servislere (Facebook, Twitter, vb...) iletilebilir, bu servislerden içeriğinizle etkileşime geçilince kendi sitenize bu etkileşimler gelebilir, bu sayede bütün etkileşimler tekrar kendi sitenizde toplanabilir.
İstediğiniz içeriği, istediğiniz formatta kimse sizi izlemeden yayınlayabilirsiniz ve içeriğinizi basit bir linkle paylaşabilirsiniz. Bu linkler kalıcı ve her zaman çalışır.
Emre Sokullu'nun önderliğinde 30 Eylül'de (bu Cumartesi), Koç Üniversitesi Şişli Girişimcilik Kampüsü'nde gerçekleştirilecek. Emre Sokullu etkinliğin amacını şu şekilde özetliyor;
"Son 10 senede büyük değişiklikler oldu. O zamanlar ana temamız web 2.0 iken bugün web 2.0 esamesi okunmuyor. O dönemin tek bir galibi çıktı, o da Facebook ve Facebook’un işbirlikçileri (örnek: sosyal medya ajansları). Bugün ise yepyeni fırsatlarla karşı karşıyayız; özellikle Bitcoin gibi blok zinciri temelli yapılar, yapay zeka, sanal/arttırılmış gerçeklik alanlarında büyük fırsatlar görüyoruz. Bu etkinliğin amacı da İstanbul’daki teknoloji ustalarını bir araya getirip gençleri ve girişimci ruhluları bu konular etrafında network etmek / eğitmek. Tek bir startup şirketin doğuşuna aracılık edebilirsek ne ala. IndieWebCamp’ın BarCamp’ten farkı, konusal olarak daha dar kapsamlı bir etkinlik olması. BarCamp herhangi bir konu üstünde yapılabilirken, IndieWebCamp’lerdeki asıl konu indieweb, yani kişisel içerik, online yayımcılık, bilinçli sosyal medya kullanımı. “Dar konu başlıkları altında teknoloji bilincini yaymak daha kolay olacak” diye açıklıyor, Emre Sokullu, ve ekliyor, “Hedefimiz ana akım kitleye ulaşabilmek ama bu ilk IndieWebCamp’imiz daha geniş konulu ve daha teknoloji okuryazarlığı yüksek bir kitleyi hedefliyor. Fakat bu sefer kesinlikle 10 sene beklemeyeceğiz. Bu etkinlik her 2-3 ayda bir farklı şehirlerde tekrarlanacak, ve teknoloji bilincini tüm Türkiye’ye yayacağız. O yüzden bu ilk etkinlikte böyle bir tema seçmemiz anlaşılabilir."
Etkinliğe gelişi şu ana kadar kesinleşen konuşmacılar arasında Türkiye’deki blockchain guru’larından Cemil Öztürk, TensorFlow konusunda Ekrem Aksoy, ve GraphQL deneyimleri ile Doğukan Nomak bulunuyor.
Etkinlik sponsorları arasında Koç Üniversitesi startup merkezi KWorks, eMarka İletişim, ve sosyal medya platformu Grou.ps Inc. bulunuyor.
Katılmak isteyenlerin tek yapması gereken https://ti.to/indieweb-istanbul/2017 adresinden kayıt olmaları. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikte, sınırlı sayıda t-shirt de dağıtılacak.